Research

3 Πρακτικές Συμβουλές Για Τον Διπλασιασμό Του Ποσοστού Μετατροπής Των Διαφημίσεών Σας Στο Google Ads

3 Πρακτικές Συμβουλές Για Τον Διπλασιασμό Του Ποσοστού Μετατροπής των Διαφημίσεών Σας Στο Google Ads

 

 

Το να κάνετε περισσότερους πιθανούς πελάτες να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και να τους μετατρέπετε σε πελάτες είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση!

Η Google έχει καταστήσει ευκολότερη από ποτέ την απόκτηση υψηλής ποιότητας επισκεψιμότητας και εξειδικευμένων οδηγών και σήμερα, σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης κάνει χρήση των διαφημίσεων Google για την προώθηση των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών του.

Ωστόσο, αυτό έχει επίσης οδηγήσει σε μειωμένες αποδόσεις για τις περισσότερες επιχειρήσεις που δεν γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν πλήρως αυτό το σύστημα. Αλλά τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο φθίνουσες αποδόσεις;

 

Μιλάμε για τα ποσοστά μετατροπής

Πρόκειται ουσιαστικά για την πιο σημαντική μέτρηση που πρέπει να εξετάσετε όταν πρόκειται για την απόδοση των διαφημίσεών σας και είναι αυτό που πρέπει να εξετάσετε όταν αποφασίζετε αν η τρέχουσα διαφημιστική σας καμπάνια λειτουργεί, αν πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές ή αν πρέπει να τα καταργήσετε όλα μαζί και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Ο απλούστερος τρόπος για να το δείτε είναι να διαιρέσετε τον αριθμό των μετατροπών, τον αριθμό των προοπτικών που πραγματικά έδειξαν στην επιχείρησή σας να κάνει μια αγορά, με τον αριθμό των κλικ που κατάφερε να πάρει η καμπάνια σας.

Έτσι, τώρα που το γνωρίζετε αυτό, μπορεί να σκέφτεστε αν ανήκετε σε αυτούς που μόλις και μετά βίας βρίσκουν αρκετούς πελάτες στις διαφημίσεις τους για να τις τρέξουν. Εξάλλου, δεν θέλετε να είστε ένας από αυτούς, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η Google παραμένει ως μία από τις καλύτερες πλατφόρμες όσον αφορά την απόδοση της επένδυσης (ROI).

Γιατί, λοιπόν, να μην αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα τις διαφημίσεις Google για να προσεγγίσετε περισσότερες προοπτικές και να βελτιώσετε τα ποσοστά μετατροπής σας σε σχέση με αυτά που καταφέρνουν να πετύχουν οι περισσότερες επιχειρήσεις;

Λοιπόν, γι’ αυτό, πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε με ακρίβεια τις ενέργειες που οδηγούν σε μετατροπές. Ευτυχώς για εσάς, αυτό ακριβώς θα συζητήσουμε στη συνέχεια.

 

Πρώτο βήμα, Λέξεις-κλειδιά και αρνητικές λέξεις-κλειδιά

 

Τι είναι λοιπόν οι λέξεις-κλειδιά;

Οι λέξεις-κλειδιά είναι βασικά λέξεις και όροι που αναζητούνται στο διαδίκτυο και θα οδηγήσουν τους ανθρώπους σε αυτό που ψάχνουν. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές όταν πρόκειται για διαφημίσεις, καθώς όσο καλύτερες είναι οι λέξεις-κλειδιά σας, τόσο περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να βρουν τη διαφήμισή σας στις αναζητήσεις τους.

Αντίθετα, οι αρνητικές λέξεις-κλειδιά λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς θα αποκλείσουν τη διαφήμισή σας από τις αναζητήσεις που τις περιέχουν. Στην αρχή αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, καθώς η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι δεν είναι πιθανό κάθε όρος αναζήτησης να καταλήξει σε μετατροπή, αν η διαφήμισή σας τυχαίνει να βρίσκεται σε αυτόν.

Τελικά, αυτό είναι ένα από τα πιο βαριά τμήματα έρευνας της διαδικασίας δημιουργίας διαφημίσεων, καθώς μπορεί να είναι αυτό που κάνει ή χαλάει την καμπάνια σας. Όσο μεγαλύτερη έμφαση δίνετε στην έρευνα των καλύτερων λέξεων-κλειδιών για τις διαφημίσεις σας, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε περισσότερες μετατροπές από τις καμπάνιες σας.

Λοιπόν, αφού τελειώσαμε με αυτό, τι ακολουθεί;

 

Δημιουργία και βελτιστοποίηση των σελίδων προορισμού σας

Σε αυτό το στάδιο, έχουμε δημιουργήσει την τέλεια διαφημιστική καμπάνια, κάναμε την έρευνά μας και φροντίσαμε να στοχεύσουμε το συγκεκριμένο κοινό που θέλουμε για την επιχείρησή σας. Τι κάνουμε τώρα;

Λοιπόν, τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πού θα οδηγήσουν οι διαφημίσεις μας αυτές τις προοπτικές. Δηλαδή, στη σελίδα προορισμού σας. Μπορεί να έχετε την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια στον κόσμο που θα τραβήξει τα βλέμματα όλων των υποψήφιων πελατών σας, αλλά χωρίς μια καλή σελίδα προορισμού, δεν θα έχετε ποτέ τις μετατροπές που θα μπορούσατε διαφορετικά να έχετε.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να εστιάσετε σε μερικούς βασικούς παράγοντες:

– Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα προορισμού σας είναι φιλική προς τα κινητά: Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας μαθαίνουν για πρώτη φορά για την επιχείρησή σας κοιτάζοντας το τηλέφωνό τους.
– Να είστε ακριβείς με το κείμενο: Όσο πιο ακριβής και περιεκτικός είστε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα φτάσουν στην πρόσκληση δράσης σας.
– Επιλέξτε έναν διακριτικό αλλά απλό σχεδιασμό για τη σελίδα προορισμού σας: Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο να την κάνει οπτικά ελκυστική στο κοινό σας, αλλά και να τη φορτώσει πιο γρήγορα.
Μόλις η σελίδα προορισμού σας δημιουργηθεί και είναι έτοιμη, οι προοπτικές σας θα έχουν μια ξεκάθαρη καθορισμένη πορεία προς το να γίνουν πελάτες, γεγονός που θα μεταφραστεί σε υψηλότερα ποσοστά μετατροπής για τις καμπάνιες σας.

Ωστόσο, τι συμβαίνει αν ένας υποψήφιος κάνει μια αναζήτηση, δει τη διαφήμισή σας, φτάσει στη σελίδα προορισμού σας, αλλά δεν μετατρέπεται;

Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, έχουμε ένα ακόμη εργαλείο στη διάθεσή μας.

Τώρα κάνουμε καμπάνιες επαναστόχευσης, γνωστές και ως Remarketing
Με λίγα λόγια, το remarketing στοχεύει σε άτομα που έχουν αλληλεπιδράσει στο παρελθόν με την επιχείρησή σας. Μπορεί να σκέφτεστε, γιατί να ασχοληθείτε με έναν υποψήφιο που δεν έγινε πελάτης; Λοιπόν, ο λόγος είναι απλός.

Έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον στο παρελθόν, οπότε το μόνο που χρειάζονται είναι μια ώθηση για να μετατραπούν από υποψήφιοι σε πελάτες, και αυτή η ώθηση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να δουν την επιχείρησή σας για άλλη μια φορά.

 

Συμπέρασμα

 

Τώρα, με όλα αυτά που είπαμε, ας ανακεφαλαιώσουμε γρήγορα όσα συζητήσαμε.

Πρέπει να χρησιμοποιείτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για να βεβαιωθείτε ότι το κοινό στο οποίο θέλετε να απευθυνθείτε είναι αυτό στο οποίο πραγματικά απευθύνεστε, και με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να κάνετε χρήση των αρνητικών λέξεων-κλειδιών που σας επιτρέπουν να φιλτράρετε μέρος του κοινού που δεν θα μετατραπεί πραγματικά σε πελάτες.

Ακολουθώντας αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σελίδα προορισμού που είναι βελτιστοποιημένη για το είδος των εκστρατειών που πρόκειται να εκτελέσετε. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι η σελίδα λειτουργεί αποτελεσματικά, το περιεχόμενο είναι σαφές, συνοπτικό και ελκυστικό, οι κλήσεις προς δράση είναι ελκυστικές και στοχευμένες. Και τέλος, ότι η σελίδα σας είναι εντυπωσιακή και οι προοπτικές σας είναι σε θέση να τη συσχετίσουν με το είδος της επιχείρησης που είστε.

Τέλος, πρέπει να φροντίσουμε να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό-στόχο μας, καθώς αυτό θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε περισσότερο το υπάρχον περιεχόμενό μας και θα παρακινήσει τις προοπτικές μας να γίνουν πελάτες της επιχείρησής μας.

Με αυτά τα τρία σημεία, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε το ποσοστό μετατροπής μας, αυξάνοντας τα κέρδη μας και κάνοντας κάθε δολάριο που ξοδεύουμε για τις καμπάνιες μας να αξίζει τον κόπο!

Σχετικά Άρθρα