Research

Οδηγός Αρχαρίων στο Google Ads

Οδηγός Αρχαρίων στο Google Ads

 

Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό χώρο όσο το διαδίκτυο, το να κάνετε την ιστοσελίδα σας να ξεχωρίζει μεταξύ των εκατομμυρίων ιστοσελίδων είναι απαραίτητο. Ειδικά αν θέλετε η ιστοσελίδα της επιχείρησή σας να αυξήσει την επισκεψιμότητά της. Όπως λέει και η παροιμία, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 75% των χρηστών δεν ξεπερνούν ποτέ την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αυτό ενισχύει την ανάγκη κατάκτησης των πρώτων θέσεων στα αποτελέσματα της Google. Αν και είναι αλήθεια, υπάρχουν στρατηγικές SEO που επιτρέπουν να κατατάξετε την ιστοσελίδα σας ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την άμεση επίτευξη αποτελεσμάτων, τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα από τις διαφημίσεις στο Google Ads.

Το Google Ads είναι η pay-per-click πλατφόρμα που οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν για κάθε click στη διαφήμισή τους, όχι μόνο επειδή εμφανίζεται. Αρχικά, το Google Ads περιλάμβανε μόνο διαφημιστικά κείμενα. Πλέον, περιλαμβάνει διαφημίσεις εικόνας και βίντεο στο YouTube. Αυτό επέτρεψε στις εταιρείες να κατατάξουν τις διαφημίσεις τους στα πρώτα αποτελέσματα της Google, κάθε φορά που κάποιος πληκτρολογούσε σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Σε αντίθεση με άλλα μέσα προβολής όπως τα social media, Facebook, Twitter, Instagram, το Google Ads προσφέρει την ευκαιρία να προσεγγίσετε το κοινό που ενδιαφέρεται να αγοράσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Και αυτό γιατί αποτελεί μια διαφήμιση που, αντί να διακόπτει την πλοήγηση των χρηστών, ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Έτσι, αυξάνεται η πιθανότητα μετατροπής τους σε πελάτες, ενώ αποφεύγετε τις απώλειες λόγω καλύτερης επένδυσης!

Τώρα, το γεγονός ότι η payperclick διαφήμιση στο Google Ads απαιτεί μια χρηματική επένδυση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για πολλούς. Ωστόσο, λάβετε υπόψιν ότι ο διαφημιζόμενος ελέγχει τα χρήματα που ξοδεύει, αφού είναι αυτός που καθορίζει τις προσφορές. Επιπλέον, λάβετε υπόψιν ότι τα στατιστικά στοιχεία της Google δείχνουν ότι οι διαφημιζόμενοι κερδίζουν 8 δολάρια για κάθε δολάριο που ξοδεύουν στις διαφημίσεις στο Google Ads. Έτσι, η διαφήμιση σε αυτή την πλατφόρμα είναι μια επένδυση που αξίζει να κάνετε.

Πως δουλεύουν οι διαφημίσεις στο Google Ads

 

Το Google Ads λειτουργεί πιο εύκολα απ’ όσο νομίζετε. Πρόκειται για τον προσδιορισμό των λέξεων-κλειδιά για τις οποίες ενδιαφέρεστε να εμφανίζονται και τη σύνταξη εντυπωσιακών διαφημίσεων. Επιπλέον, περιλαμβάνει τον καθορισμό των προσφορών, δηλαδή την ένδειξη του μέγιστου χρηματικού ποσού που σκοπεύετε να πληρώσετε για κάθε κλικ στη διαφήμισή σας. Τέλος, περιλαμβάνει και τη μελέτη των αποτελεσμάτων για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα κατάστημα με δαχτυλίδια, διαφημίσεις σας πρέπει να εμφανίζονται κάθε φορά που κάποιος πληκτρολογεί «αγορά δαχτυλιδιών» στη Google. Τότε, εσείς πρέπει να ορίσετε μια προσφορά.

Εσείς πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί η Google δεν υπολογίζει μόνο την προσφορά για την κατάταξη της διαφήμισης στα αποτελέσματα. Λαμβάνει, επίσης, υπόψιν την ποιότητα των διαφημίσεών σας βάσει των click που λαμβάνουν όταν εμφανίζονται, δηλαδή το CTR (Click Through Rate). Στη συνέχεια, το CTR εξαρτάται από τη σχετικότητα των λέξεων-κλειδιά σας και την εμπειρία των χρηστών στην ιστοσελίδα σας.

Είναι μια καλή ιδέα λοιπόν να εστιάσετε όλες σας τι προσπάθειες στη διασφάλιση ενός Υψηλού Βαθμού Ποιότητας όταν ξεκινάτε τη διαφημιστική καμπάνια σας στο Google Ads. Ακόμη και πριν καν σκεφτείτε να αυξήσετε το ποσό της προσφοράς σας. Έχτε υπόψιν ότι όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός ποιότητας, τόσο χαμηλότερο θα είναι το κόστος απόκτησης. Έτσι, οι διαφημίσεις σας θα κατατάσσονται υψηλότερα στα αποτελέσματα της Google.

Πως να χρησιμοποιήσετε το Google Ads

Για να χρησιμοποιήσετε το Google Ads, πρέπει πρώτα να αποκτήσετε πρόσβαση στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας. Έπειτα, να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε την διαφημιστική καμπάνια, ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται εκεί και να εισάγετε τις λέξεις-κλειδιά. Για να εξασφαλίσετε μια κερδοφόρα και επιτυχημένη χρήση του Google Ads, λάβετε υπόψιν τα ακόλουθα:

    • Ορίστε σχετικές λέξεις-κλειδιά

Το μυστικό της επιτυχίας μιας διαφήμισης στο Google Ads είναι η σωστή και προσεκτική επιλογή των όρων στους οποίους θέλουμε να εμφανίζεται. Έτσι, αποφεύγουμε τη σπατάλη σε περιττά clicks. Σιγουρευτείτε ότι οι λέξεις-κλειδιά ταιριάζουν με τις προθέσεις του χρήστη και εμφανίζονται στον τίτλο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο της διαφήμισης απαντά στο σημαντικό ερώτημα του ενδιαφερόμενου. Αν για παράδειγμα αναζητά ένα άρωμα, το περιεχόμενο της διαφήμισης πρέπει να καθιστά σαφές ότι θα το βρουν στην ιστοσελίδα σας.

    • Δημιουργήστε ισχυρές σελίδες προορισμού

Ένα βασικό στοιχείο για τη μεγιστοποίηση των μετατροπών είναι η ύπαρξη μιας εξαιρετικής ιστοσελίδας που εμπνέει εμπιστοσύνη. Επίσης, δεσμεύει και δίνει στους χρήστες αυτό που αναζητούν μόλις κάνουν κλικ σε μια συγκεκριμένη διαφήμιση. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι παρέχετε μια καλή εμπειρία στη σελίδα προορισμού σας. Αυτό θα το επιτύχετε φροντίζοντας για την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας, δηλαδή κάνοντάς την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη. Παράλληλα, θα το επιτύχετε και προσφέροντας εύκολη πλοήγηση στη σελίδα σας! Με αυτό τον τρόπο μειώνετε τις πιθανότητες να εγκαταλείψουν οι χρήστες αμέσως την ιστοσελίδας σας.

    • Επιλέξτε μια στρατηγική προσφορών

Όταν ξεκινάτε την πρώτη σας καμπάνια, πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των διαφορετικών στρατηγικών προσφορών που προσφέρει η πλατφόρμα. Είτε πρόκειται για μια στρατηγική κόστους ανά αγορά (target CPA), είτε για χειροκίνητο κόστος ανά κλικ (manual CPC) είτε βάσει τους στόχους σας για μεγιστοποίηση των κλικ ή των μετατροπών. Ιδανικά, ξεκινήστε με τη μεγιστοποίηση των κλικ, ώστε ο λογαριασμός σας να συλλέγει δεδομένα και να δημιουργεί τις πρώτες μετατροπές. Μόλις ο λογαριασμός σας έχει έναν καλό αριθμό μετατροπών, μπορείτε να αξιοποιήσετε την προσφορά που σχετίζεται με τη μεγιστοποίηση των μετατροπών.

    • Εκτέλεση εργασιών παρακολούθησης και βελτιστοποίησης

Είναι σημαντικό μεταξύ άλλων να παρακολουθείτε την απόδοση όλων των στοιχείων της καμπάνιας: λέξεις-κλειδιά, διαφημίσεις, μετατροπές. Δεν αρκεί μόνο να δημιουργείτε διαφημίσεις και να αναλύετε ποιες από αυτές φέρνουν τις υψηλότερες μετατροπές. Ούτε αρκεί να δοκιμάζετε διαφορετικές ομάδες λέξεων-κλειδιά και να παρατηρείτε τις επιδόσεις τους, προκειμένου να εστιάσετε την καμπάνια και να την κατευθύνετε προς την επιτυχία.

Συμπερασματικά, από μικρές έως και μεγάλες εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν ενσωματώνοντας τη διαφήμιση Google Ads στη στρατηγική τους και την καλά μελετημένη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ. Το ζητούμενο είναι να εντοπίσετε τις πιο σχετικές λέξεις-κλειδιά και να δημιουργήσετε ποιοτικές διαφημίσεις. Επίσης, να έχετε ισχυρές σελίδες προορισμού, να ορίσετε τις προσφορές σας και να παρακολουθείτε τις καμπάνιες σας. Τέλος, απλά ετοιμαστείτε να δείτε τις επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας να αυξάνονται και τις πωλήσεις σας να επιτυγχάνουν τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Σχετικά Άρθρα