Research

Λόγοι Για Τους Οποίους Τα Google Ads Σας Δεν Εμφανίζονται

Λόγοι Για Τους Οποίους Τα Google Ads Σας Δεν Εμφανίζονται

 

Με το πέρασμα του χρόνου, η πλατφόρμα Google Ads έχει γίνει μεγάλος σύμμαχος των ψηφιακών στρατηγικών μάρκετινγκ, καθώς όχι μόνο προσφέρει στις επιχειρήσεις πλεονέκτημα ξεχωρίζοντας, αλλά τους βοηθά και σημαντικά να αυξήσουν τις μετατροπές. Τώρα, όπως και με κάθε στρατηγική μάρκετινγκ, η επιτυχής υλοποίηση της διαφήμισης Google Ads περιλαμβάνει όχι μόνο τη γνώση του πώς λειτουργεί, αλλά και τη φροντίδα ορισμένων σημαντικών παραγόντων κατά τη δημιουργία και την εκκίνηση των διαφημίσεων σας. Γι’ αυτό, αν τα Google Ads σας δεν εμφανίζονται ή δεν λαμβάνουν σχεδόν καθόλου κλικ, είναι καιρός να εξετάσετε τους λόγους για τους οποίους οι διαφημίσεις σας δεν λειτουργούν.

Στη συνέχεια, θα αποκαλύψουμε ορισμένους από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα Google Ads σας δεν εμφανίζονται, καθώς και πώς να λύσετε αυτά τα προβλήματα, αλλά όχι χωρίς πρώτα να σας συμβουλεύσουμε ότι αν έχετε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνετε διαφήμιση στο Google, μην αισθάνεστε απογοητευμένοι και συνεχίστε να προσπαθείτε, καθώς μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας, θα μπορέσετε να επιτύχετε κάθε έναν από τους στόχους διαφήμισης σας.

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

1- Άσχετες Λέξεις-Κλειδιά

Ένας από τους θεμελιώδεις παράγοντες κατά τη χρήση των Google Ads είναι η προσεκτική επιλογή λέξεων-κλειδιών, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτές να σας βρουν οι χρήστες της Google. Όταν οι καθορισμένες λέξεις-κλειδιά δεν ταιριάζουν καθόλου με την πρόθεση αναζήτησης του χρήστη, το Google δεν θα εμφανίσει τις διαφημίσεις σας. Ομοίως, εάν οι λέξεις-κλειδιά σας είναι πολύ γενικές, οι διαφημίσεις σας θα εμφανίζονται σε λανθασμένο κοινό, με αποτέλεσμα λιγότερα κλικ και υψηλότερη δαπάνη για διαφήμιση.

Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να διασφαλίσετε ότι οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται, είναι απαραίτητο να κάνετε μια λεπτομερή εξέταση των λέξεων-κλειδιών που παράγουν τα περισσότερα κλικ και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε οι λέξεις-κλειδιά να ταιριάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τις αναζητήσεις του στοχευμένου κοινού σας και να έχουν μεγάλη σχετικότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προγραμματιστή λέξεων-κλειδιών Google Ads για να βρείτε παρόμοιες λέξεις-κλειδιά με υψηλότερο όγκο αναζήτησης ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρνητικές λέξεις-κλειδιά που σας επιτρέπουν να αποκλείσετε ορισμένους όρους αναζήτησης για τους οποίους δεν θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας και ούτω καθεξής, για να διασφαλίσετε ότι οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για την αγορά των προϊόντων σας ή την αγορά των υπηρεσιών σας.

2- Χαμηλή Βαθμολογία Ποιότητας

Επειδή το Google κατατάσσει τη θέση στην οποία θα εμφανίσει τις διαφημίσεις βάσει του επιπέδου ποιότητάς τους, το οποίο μετράται βάσει της σχετικότητας των λέξεων-κλειδιών και της καλής εμπειρίας χρήστη στη σελίδα προορισμού, μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες για τις οποίες δεν εμφανίζονται οι διαφημίσεις είναι όταν η βαθμολογία ποιότητας είναι πολύ χαμηλή, προσφέροντας έτσι πλεονέκτημα στους ανταγωνιστές που έχουν υψηλή βαθμολογία ποιότητας στις διαφημίσεις τους.

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να εργαστείτε για τη βελτίωση της Βαθμολογίας Ποιότητας των διαφημίσεων σας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή των λέξεων-κλειδιών σας και όσον αφορά τη σελίδα προορισμού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα στην οποία κατευθύνεται ο χρήστης αφού κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, είναι ποιοτική, προσφέρει εμπιστοσύνη, προσθέτει αξία και παρέχει λύσεις στα προβλήματα των χρηστών ή απλά απαντά σε κάθε ερώτησή τους.

Επιπλέον, πρέπει να προσφέρετε εύκολη πλοήγηση και να προσέξετε την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας προορισμού, καθώς υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες οι χρήστες να εγκαταλείψουν τη σελίδα σας εάν δεν έχει γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης και εάν είναι δύσκολο για αυτούς να πλοηγηθούν μέσω αυτής. Μια άλλη σύσταση για να διασφαλίσετε υψηλό επίπεδο ποιότητας των διαφημίσεων σας είναι να βελτιστοποιείτε συνεχώς τις διαφημίσεις σας και τις σελίδες προορισμού.

3- Χαμηλός Ημερήσιος Προϋπολογισμός

Εάν οι διαφημίσεις Google σας δεν εμφανίζονται, τότε το χαμηλός προϋπολογισμός είναι επίσης ο κύριος λόγος. Όπως γνωρίζετε ήδη, στο Google Ads πρέπει να ορίσετε ένα όριο ημερήσιου προϋπολογισμού για τις καμπάνιες σας. Αν και ο προϋπολογισμός δεν θεωρείται ένας από τους πιο σχετικούς παράγοντες, μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία της καμπάνιας σας, καθώς εάν το καθορισμένο προϋπολογισμό σας είναι πολύ χαμηλό για τον συνολικό όγκο των ημερήσιων αναζητήσεων, οι διαφημίσεις σας δεν θα εμφανίζονται τόσο συχνά, καθώς το Google Ads δεν σας επιτρέπει να υπερβείτε το όριο δαπανών σας. Σε αυτό το σενάριο, ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται είναι να εξετάσετε την αύξηση του ορίου προϋπολογισμού σας.

4- Χαμηλή Προσφορά / CPC

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Google Ads λειτουργεί μέσω ενός συστήματος προσφορών, όπου η τιμή μιας λέξης-κλειδί εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση, είναι πιθανό να μην κερδίζετε τόσες δημοπρασίες και οι διαφημίσεις σας να μην εμφανίζονται εάν έχετε μια πολύ χαμηλή προσφορά. Ως εκ τούτου, όσο υψηλότερη ορίζετε την τιμή της προσφοράς σας, τόσο πιο πιθανό είναι το διαφημιστικό σας να εμφανίζεται όταν ο χρήστης εισάγει τη συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.

Επομένως, προτού χρησιμοποιήσετε τη διαφήμιση του Google Ads, συνιστάται να διεξαγάγετε μια ανάλυση των λέξεων-κλειδιών του ανταγωνισμού. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να έχετε μια αναφορά των πιο κερδοφόρων λέξεων-κλειδιών και το ποσό της επένδυσης που πρέπει να κάνετε για να ανταγωνιστείτε στο Google Ads.

5- Πολύ Περιορισμένη Τοπoθέτηση

Ενώ είναι αλήθεια, η τοποθέτηση των διαφημίσεων βοηθά στην κατεύθυνση προσόντων επισκεπτών στον ιστότοπό σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες μετατροπής, αλλά αν περιορίζεται πάρα πολύ σε μια μικρή λίστα λέξεων-κλειδιών με χαμηλό όγκο αναζήτησης, έναν αριθμό χρηστών μικρότερο από αυτόν που απαιτείται από την πλατφόρμα ή σε μια πόλη με χαμηλό πληθυσμό, η εμβέλεια των διαφημίσεων σας περιορίζεται σημαντικά, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να μην εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας. Εξαιτίας αυτού, συνιστάται να προσανατολίσετε τις διαφημίσεις σας για μεγάλες λίστες λέξεων-κλειδιών, να προσθέσετε περισσότερες τοποθεσίες στην τοποθέτησή σας και, εάν προσανατολίζεστε με βάση το κοινό, να υπερβαίνει ο αριθμός των χρηστών το ελάχιστο που απαιτείται από το Google Ads.

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει καμία καμπάνια Google Ads που δεν λειτουργεί, αλλά υπάρχουν ορισμένες καμπάνιες που απαιτούν περισσότερη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης. Ωστόσο, αν λάβετε υπόψη κάθε μία από τις πιο συχνές αιτίες για τις οποίες οι διαφημίσεις σας Google δεν εμφανίζονται που εξηγούνται παραπάνω και τη λύση στα εν λόγω προβλήματα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι διαφημίσεις σας θα εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις της σελίδας αποτελεσμάτων της Google, οι μετατροπές σας θα αυξηθούν και, κατά συνέπεια, θα λάβετε πολλά οφέλη.

Σχετικά Άρθρα