Research

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Google Ads

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Google Ads

 

Στις μέρες μας, ο αριθμός των εταιρειών με ψηφιακή παρουσία συνεχώς αυξάνεται. Για αυτό, η ανάδειξη προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου για την προσέλκυση πελατών και την αύξηση των πωλήσεων, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο διαδίκτυο όταν θέλουν να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, φανερώνει τη σημασία της χρήσης εργαλείων όπως οι διαφημίσεις Google Ads. Αυτές δεν σας επιτρέπουν μόνο να αναδείξετε την επιχείρησή σας τοποθετώντας την στις πρώτες θέσεις των σελίδων αποτελεσμάτων. Παράλληλα, σας εξασφαλίζουν αποτελεσματική αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας.

Το Google Ads, παλαιότερα γνωστό ως Google Adwords, είναι η pay-per-click πλατφόρμα της Google όπου οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν για κάθε κλικ που κάνει ένας επισκέπτης στη διαφήμισή τους. Είναι το εργαλείο στο οποίο ποντάρουν οι ειδικοί του digital marketing. Αυτό γιατί δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εξαιρετικών διαφημίσεων που θα εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της Google σε αναζητήσεις χρηστών που σχετίζονται με το θέμα της επιχείρησής σας. Με άλλα λόγια, κάθε φορά που ένα άτομο εισάγει τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας, οι διαφημίσεις σας θα εμφανίζονται ψηλά, ώστε οι δυνητικοί πελάτες να βρίσκουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σε μισό εκατομμύριο παρόμοιες αναζητήσεις.

Πλεονεκτήματα χρήσης των διαφημίσεων Google Ads

Μεταξύ των αναρίθμητων πλεονεκτημάτων που μπορείτε να εξασφαλίσετε με τη χρήση των διαφημίσεων Google Ads για την επιχείρησή σας, ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

Αύξηση προβολής της επιχείρησής σας

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Google είναι ο πιο επισκέψιμος ιστότοπος στον κόσμο, με περισσότερες από 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα. Αυτός ο σημαντικός αριθμός αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες των διαφημίσεων Google Ads. Επιτρέπουν, ουσιαστικά, στην επιχείρησή σας να προσεγγίσει ένα μεγαλύτερο κοινό, τοποθετώντας τις διαφημίσεις σας στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγαλύτερου αριθμού εξειδικευμένης επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας, μεγαλώνοντας τις πιθανότητες να αυξήσετε τις πωλήσεις και συνεπώς τα κέρδη σας.

Αύξηση μετατροπών

Σε γενικές γραμμές, οι χρήστες στρέφονται στη Google όταν χρειάζονται ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Από αυτή την άποψη, η προβολή διαφημίσεων της επιχείρησής σας σε αυτή τη μηχανή αναζήτησης προσεγγίζει ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά. Αυτό δεν συμβαίνει όταν για παράδειγμα εφαρμόζετε διαφήμιση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram. Σε αυτές οι άνθρωποι πηγαίνουν κυρίως για ψυχαγωγία και σε πολλές περιπτώσεις, θεωρούν τις διαφημίσεις ως παρεμβατική διαφήμιση. Ειδικά όταν αυτή δεν είναι καλά κατανεμημένη, τους οδηγεί στο να εγκαταλείψουν το feed που περιηγούνται και να αποσυνδεθούν από το κοινωνικό δίκτυο.

Έπειτα, μέσω των διαφημίσεων Google Ads, μπορείτε να μετατρέψετε τους δυνητικούς πελάτες σε πραγματικούς. Αυτό γιατί είναι αυτοί που αναζητούν τις παροχές της επιχείρησή σας μέσω προσεκτικά επιλεγμένων λέξεων-κλειδιά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο αριθμός των μετατροπών που θα έχετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Το ίδιο ισχύει και για την εμπειρία που παρέχετε στον χρήστη κατά τη διάρκεια της αγοράς.

Πλήρης έλεγχος της επένδυσής σας

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χρήσης του Google Ads είναι ο πλήρης έλεγχος του προϋπολογισμού των καμπανιών σας. Μπορείτε να ελέγχετε από τη μέγιστη προσφορά της διαφήμισης, δηλαδή το μέγιστο χρηματικό ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για κάθε κλικ στη διαφήμισή σας, μέχρι το ημερήσιο budget της καμπάνιας. Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε πόσα θα ξοδεύετε κάθε μήνα και να προσαρμόζετε το budget σας με βάση το διάγραμμα επιδόσεων. Ομοίως, όταν μια διαφήμιση αποδίδει εξαιρετικά καλά, μπορείτε να αυξήσετε τη διαφημιστική σας δαπάνη για να μεγαλώσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Απόκτηση γρηγορότερων αποτελεσμάτων

Η εφαρμογή στρατηγικών βελτιστοποίησης (SEO) απαιτούν τη βοήθεια τεχνικών. Αυτές βελτιώνουν την ποιότητα του ιστότοπού σας, προκειμένου να επιτύχετε οργανικά μια καλή θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης σε κάποιο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, με τη χρήση των Google Ads, η επιχείρησή σας θα βρεθεί πολύ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στα πρώτα αποτελέσματα. Και αυτό εξαιτίας των χρηστών που εισάγουν την προκαθορισμένη λέξη-κλειδί.

Είναι, για παράδειγμα, ο στόχος της επιχείρησής σας η πώληση αρωμάτων και επιλέξατε ως λέξη-κλειδί τη λέξη “άρωμα”; Κάθε φορά που κάποιος θα πληκτρολογεί τη λέξη αυτή στην αναζήτηση της Google, η επιχείρησή σας θα εμφανίζεται, μέσω των διαφημίσεων, στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων. Και όχι μόνο στην πρώτη σελίδα, αλλά στις πρώτες θέσεις όπου τα οργανικά αποτελέσματα δύσκολα εμφανίζονται άμεσα.

Να ξέρετε ότι όσο καλύτερη είναι η ποιότητα των διαφημίσεών σας και όσο πιο κατάλληλες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιείτε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχετε σύντομα μεγάλα κέρδη.

Ανάλυση και μέτρηση των αποτελεσμάτων

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το Google Ads είναι ότι σας επιτρέπει να παρακολουθείτε στενά όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την καμπάνια σας. Μέσω του Google Ads μπορείτε να αναλύσετε δεδομένα όπως οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι πελάτες για να βρουν τον ιστότοπό σας, οι εμφανίσεις τους, ο αριθμός των κλικ που έλαβαν οι διαφημίσεις σας, η διάρκεια του χρόνου παραμονής στον ιστότοπό σας, η συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα κατά την οποία έκαναν την αναζήτηση για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Και το καλύτερο; Μπορείτε να έχετε πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των δυνητικών πελατών που επισκέπτονται τον ιστότοπο της επιχείρησής σας και έτσι να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας.

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι εξαιρετικά πολύτιμες, διότι σας επιτρέπουν να προσδιορίσετε ποιες διαφημίσεις σας δίνουν καλύτερα αποτελέσματα και ποιες όχι. Έτσι, θα μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την εκστρατεία μάρκετινγκ σας για να εξασφαλίσετε την ανταποδοτικότητα της επένδυσης.

Συμπερασματικά, χάρη στην τεράστια εμβέλειά του, το Google Ads αποτελεί μια εξαιρετική λύση για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν την προβολή τους. Έτσι, μπορούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό τους και να επιτύχουν αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζονται.

Μην ενοχλείτε τον κόσμο με διαφημίσεις που γίνονται κατά πρόσωπο. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να φτάσουν στον ιστότοπό σας άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, μέσω της χρήσης των διαφημίσεων Google Ads.

Ετοιμαστείτε να αυξήσετε σημαντικά τις πωλήσεις και τα κέρδη σας μέσω της σωστής εφαρμογής των Google Ads διαφημίσεων.

Σχετικά Άρθρα